Lengyel Beáta - A Balaton- Felvidéki népművészet Badacsonyi borokkal fűszerezve

Lengyel Beáta viseletkészítő iparművész előadása.

Örökségünk, hagyományaink a Balaton- Felvidékről – avagy hogyan örökítsük át a néphagyományt a családban. Emlékeink, történeteink képekben a népművészeten keresztül.
 
Gyermekkoromtól kezdve a népművészet élő hagyományvilágában nőttem fel, a Balaton és a művészet elválaszthatatlan részeim voltak. Pályafutásom során számos magán és társas kiállításon vettem részt. Gyűjtéseim és kutatásaim a tárgyi népművészet témaköréből, több tájegységből, de első sorban a Balaton felvidékről származik. Célom egy olyan közösségi tér létrehozása, ahol mások részére is elérhetővé válnak ezen népművészeti érdekességek, muzeális értékek.
 
A Bálna Budapest kereskedelmi és kulturális centrumban önálló, nyitott művészeti üzletet működtetek. Működésemet állami pályázatok, támogatások segítik. Budapest Márka díjas alkotóművész vagyok. A BKIK elismerő oklevéllel tüntetett ki, továbbá más egyesületektől és alapítványoktól is kaptam elismerő okleveleket. A ’’Magyar Szalon’’ iparművészeti kiállítás résztvevője voltam.
 
Az előadás után Balaton – Felvidéki borkóstolóra hívjuk meg kedves vendégeinket.
’’Népművészet balatoni borokkal fűszerezve’’.

BeartBeartműhely /facebook.com
www.beartmuhely.hu

Időpont: 2019.05.18., 15h.
A belépés ingyenes.

 
Az előadás a Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Közhasznú Egyesület és az Arany János Közösségi Ház és a Városi Könyvtár közös programja.

(A program 1 pecsétet ér Értékeink Háza pontgyűjtő programunkban.)