Madarak és Fák világnapja

A globális környezetszennyezés, a megváltozott életvitel és az egyre növekvő fogyasztás elképesztő mennyiségű erőforrást emészt fel, amelyet a Földünk biztosít számunkra. Azt azonban elfelejtjük, hogy a Föld készlete véges és nem tűri sokáig, hogy beavatkozunk a természetes működésébe.
A Föld az élőhelyünk, a jövőnk. És nem csak a miénk, hanem gyermekeinké, unokáinké is. Kötelességünk számukra egy élhető bolygót, otthont hátrahagyni. Jelenleg mi vagyunk azok, akik a gondolkodásunkkal és cselekedeteinkkel képesek vagyunk megvédeni a Föld egészségét, és helyreállítani vagy legalábbis korrigálni a károkat.
Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár idén másfél hónapos programsorozattal tiszteleg a természet előtt illetve felhívja a figyelmet a bolygó védelmére és ötleteket, tippeket ad a Gyáliaknak, hogy ezt hogyan érdemes tenni. A programsorozat a Víz, a Föld és a Madarak és Fák napja világnapokat köti össze.

Időpont: 2019. május 11., szombat

Programok:

10-12.30 - Hulladékcsökkentés a háztartásban - Bojti-Révész Krisztina, az FCC Magyarország Kft. munkatársának előadása
A szelektív hulladékgyűjtésen kívül mit tehetsz, hogy kevesebb hulladékot termelj? Hallottál már a nulla hulladék mozgalomról vagy a tudatos vásárlásról? Gyakorlatias tippekkel exra zölddé teheted otthonod!

13-15-ig - Vegán étel bemutató és előadás -  Magyar Vegán Egyesület (ingyenes)
Az egyesület egyik legfontosabb célja, hogy egyesítse a magyar vegán mozgalmat, és ellássa a Magyarországon vegán életmódot folytatók érdekképviseletét, elősegítve ezzel az állathasználat felszámolásának ügyét társadalmi megmozdulások és jogi képviselet formájában.

15-18-ig - Cellux Csoport workshop
Foglalkozásaikon bárki által elsajátítható módokat mutatják be különböző használati tárgyak elkészítését hulladékból. (pénztárcák, játékok, füzetek, saját tervezésű pecsétek, stb) A foglalkozás felnőtteknek és gyermekeknek is ajánlott.
A program regisztrációhoz kötött. A workshop díja 500 Ft/fő. Regisztrálni a bako.lilla@gyalikozhaz.hu email címen lehet.


Egész Nap - Hagyj Nyomot! - közösségi akció
Hozz bármilyen papírhulladékot és kreatívkodj! Üzeneted van? Mi adjuk a felületet, a kellékeket, te alkoss! Montázsokat, képeket készíthetsz egy közös felületre. Minél többen vesznek részt az akcióban, annál hosszabb lesz a közös kép! A képet az akció után kiállítjuk :)

(A program 1 pecsétet ér Értékeink Háza pontgyűjtő programunkban.)