Véradás

   

A március 20.-i véradás ELMARAD A JÁRVÁNYVESZÉLY MIATT!

"Tekintettel arra, hogy az az Országos Vérellátó Szolgálat döntése értelmében a gyáli Arany János Közösségi Házba tervezett véradás - a kialakult járványügyi helyzet kapcsán bevezetett megelőző intézkedések miatt - sajnálatos módon elmarad, kérjük, hogy közösségüket, a helyi lakosokat - a tervezett véradás elmaradása mellett - tájékoztassák az alábbiakról:

Az egészségügyi intézményeknek a koronavírus-járvány ideje alatt is folyamatosan szüksége van a vérkészítményekre, elsődlegesen a sürgősségi ellátáshoz. A véradás azon tevékenységek közé tartozik, amely nem szüntethető be a jelenlegi időszak alatt sem, ezért az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt továbbra is számít az egészséges lakosság segítségére.

Arra kérünk mindenkit, hogy aki egészségesnek érzi magát és a http://www.ovsz.hu/ovsz/veradoknak-szolo-tajekoztatas
oldalon elérhető korlátozással nem érintetett, hogy a következő időszakban vegyen részt vagy az Országos Vérellátó Szolgálat intézeteiben vagy a külső helyszíneken meghirdetett véradó eseményeken.

A pontos címekről és időpontokról a www.ovsz.hu vagy a www.veradas.hu weboldalakon tájékozódhatnak.
Tekintettel arra, hogy a külső helyszíni véradóesemények – a bevezetett korlátozások miatt – folyamatosan lemondásra, módosításra kerülhetnek, kérjük, hogy indulás előtt ellenőrizzék a fenti weboldalakon, hogy az adott véradóesemény megrendezésre kerül-e.

Együttműködését és segítségét ezúton is köszönjük!

Tisztelettel:
Kékkőiné Nagy Éva
kommunikációs igazgató
Országos Vérellátó Szolgálat"
A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a hazai térítésmentes véradás szervezésében. A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete közel 180 településen szervezi a lakossági, munkahelyi véradásokat. Véradásainkon évente közel 30 ezer fő jelenik meg, és adja le vérét, hozzájárulva ezzel az egyenletes vérellátás biztosításához Magyarországon. Tavasszal a gyáli véradók különösen aktívak voltak, minden korábbi véradáshoz képest nagyobb számban jöttek segíteni a Közösségi Házba. Bízunk abban, hogy a következő alkalmakkor is így lesz.

A véradás teljes folyamata 30-35 percet vesz igénybe. Első lépésként regisztrálják a véradó adatait. Nagyon fontos, hogy minden véradás alkalmával kötelező
bemutatni a személyigazolványt, ennek hiányában útlevelet vagy jogosítványt, lakcímigazoló kártyát, TAJ kártyát. Ezen dokumentumok fénymásolata nem fogadható el. A vér leadása nagyjából 5-7 percig tart, ezt követően 10
percet pihennie szükséges a véradónak. A véradás előtt bőségesen kell folyadékot fogyasztani, valamint étkezni.

Adj vért és ments meg három életet!

2020-as időpontok:

- március 20. - 12:00-18:00 - ELMARAD A JÁRVÁNYVESZÉLY MIATT
- június 19.   - 12:00-18:00
- szeptember 18. - 12:00-18:00
-december 11. - 12:00-18:00