Maradj Otthon - Alkotói pályázat

     
Ne álljon meg az élet! - Alkotói felhívás

Mindennapi életünk megváltozott, amelyhez hirtelen kellett alkalmazkodnia mindenkinek. Azonban egy dolog biztos: az ország túl lesz ezen a válságon is, ha mindenki a lehetőségeihez képest, fegyelmezetten otthon marad, és betartja a javasolt szabályokat! 
Álmaink, alkotói vágyaink és kreativitásunk ezen időszak alatt továbbra is szárnyalhat szabadon, a képzeletünk az egyetlen határ, ami megállíthatja. Ezért az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár csapata arra buzdít minden Gyálon élő alkotni vágyót, hogy csípje el a feltörni kívánó energiákat, engedjék szabadon a fantáziájukat, és alkossanak, az újabb közösségi játékunk, alkotói ösztönzésünk keretében!   
 
Várunk rajzot, kézműves alkotást, vagy akár verset is! A rajz, a kézműves alkotás készítésének technikája, alapanyaga, illetve vers esetén annak terjedelme és formája az alkotóra van bízva, szabadon választott, nincsenek korlátok. Fontos, és lényeges szempontot azonban mindenki figyelembe kell, hogy vegyen: az alapanyag beszerzése miatt ne menjen el otthonról, most kizárólag csak azt használja, ami már jelenleg is rendelkezésére áll.
Amihez ragaszkodunk, hogy az alábbi kérdéskörből válogatva, vagy akár többre is reflektálva készüljenek el a művek:

Mi az, amire most több ideje van és szívesen is szánja rá az idejét? 
Mivel tölti leginkább a napjait?
Mi volt a pozitív tanulsága saját maga számára annak, hogy otthon töltötte a legtöbb időt?
Mi volt a legnehezebb Önnek, a családjának ezen időszak alatt, de mégis sikerrel vették az akadályokat?
Segítette e másokon, ha igen, akkor hogyan?
Mit üzen azoknak, akik nehezen viselték a megváltozott hétköznapokat?

Tehát bárkitől, kortól és képzettségtől függetlenül várjuk az alkotásokat, akár egyénileg, akár családosan készítik el. Résztvevőnként maximum 3 alkotást várunk, melyet kifejezetten jelen felhívásunk ihletett. A beérkezett alkotásokat a jelenlegi korlátozásokat követően Közösségi Házban kiállítjuk, bemutatjuk, és ehhez kapcsolódóan beszélgetésre invitáljuk Önöket, ahol meglepetéssel is készülünk majd.

Megköszönjük, ha részvételi szándékukat kommentben jelzik számunkra a facebook posztunk alatt, ezzel is segítve munkánkat.

Az alkotásokat és a kapcsolódó adatkezelési nyilatkozatokat személyesen lehet majd leadni a Közösségi Házban. Igazodva a jelen helyzethez kapcsolódó kormányzati döntésekhez, a leadási határidőt, illetve az átvételi időpontot később fogjuk pontosítani, arra kérjük Önöket, figyeljék a kommunikációs felületeinket. Amit mindenképpen kérünk majd: az alkotás címe, készítés dátuma, az alkotó neve, és ezen kívül bármi, amit fontosnak tart az elkészített alkotásról, és megosztaná a nyilvánossággal.

Ne álljon meg az élet!
Üdv: Közházcsapat