Kerek erdő, kerek fa, mese terem alatta

     
Közművelődés másképp! - Könyvet a kézbe!

Az Arany János Közösségi Ház Önöknek, Gyáliaknak köszönhetően sikeres évet zárt 2019-ben. Az éves látogatószám 113 836 fő volt. A Közösségi Ház által szervezett és kísért programszám meghaladta az 3205. A honlap és a Facebook felületek látogatottsága nőtt, az elért olvasók száma havi 25 ezer fő volt, a rendszeres bejegyzésolvasók száma elérte a havi 16 ezer főt.
Az egészségügyi veszélyhelyzet és a Kormányzati intézkedések mindenki számára új helyzetet teremtett. Az, hogy mindenki lehetőség szerint otthon maradjon most elemi érdeke a közösségünknek. Mivel személyesen nem találkozhatunk, a munkatársaimmal kihasználva a virtuális felületek adottságait és az Önök nyitottságát, minden nap megosztunk Önökkel egy ön-, és közművelődésre, oktatásra, képzésre, fejlesztésre alkalmas hírt, információt, lehetőséget, tartalmat, interaktív játékot. Képzeljék el hogy a Közösségi Házban vannak és ott művelődnek, tanulnak, szórakoznak az önök és a most szűkebb környezetük örömére. Az ország túl lesz ezen a válságon is, ha most otthon marad mindenki! Addig is kövesse a Közösségi ház felületeit, ahol számos ingyenes művelődési és tanulási lehetőségre hívjuk fel a figyelmüket.
Fogadják szeretettel a rendszeres könyvajánló rovatunkat, amelyben rendszeresen felhívjuk a figyelmüket egy-egy különösen izgalmas irodalmi csemegére. Csemegézzenek velünk! Mi most is Önökkel vagyunk!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009-ben jelent meg a „gyáli mesemondó” Ibolya néni könyve.

Karácsonyi Lászlóné: Kerek erdő, kerek fa, mese terem alatta

„Csuda kis madárka, szárnya sosem fárad. Repült tavasszal, nyáron, ősszel, télen. Itt-ott megállt, úton-útfélen, mindenütt látott valami érdekeset. Találkozott madarakkal, nappal, holddal, csillagokkal. Megleste erdő-mező bogarait, csiga-bigát, kis Katit. Angyalt, manót, verebet és óvodás gyereket. Hallgatta a fákat, virág hajlongását, és amikor megszomjazott patak locsogását. Mind elmondta nekem zengő madárnyelven és, hogy mi is történt? Benne van a könyvben.”