Történelmi kiadványok ingyen

     

Közművelődés másképp - Több tízezer oldalnyi történelmi könyv vált ingyen elérhetővé

Mivel személyesen nem találkozhatunk, a munkatársaimmal kihasználva a virtuális felületek adottságait és az Önök nyitottságát, minden nap megosztunk Önökkel egy ön-, és közművelődésre, oktatásra, képzésre, fejlesztésre alkalmas hírt, információt, lehetőséget, tartalmat, interaktív játékot. Képzeljék el hogy a Közösségi Házban vannak és ott művelődnek, tanulnak, szórakoznak az önök és a most szűkebb környezetük örömére. Mi most is Önökkel vagyunk.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"A jelenlegi járvány okozta vészhelyzet miatt a könyvtárak, levéltárak és múzeumok egyaránt zárva tartanak. Az otthoni munkavégzés keretében végzett kutatást, oktatást vagy tanulást nagyban elősegíthetik mindazok a tartalmak, amelyeket szolgáltatóik ingyen elérhetővé tettek az online térben. Korábbi cikkeink után újabb tartalmakra szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét – ezúttal olyanokra, amelyeket az Újkor.hu partnerei (név szerint a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézete, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és a MTA-PPKE Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoport tettek közzé. Mindhárom szervezet több tízezer oldalnyi történelmi könyvet töltött fel honlapjaira ingyen elérhetően. Természetesen az alább olvasható újdonságok nemcsak a szakmabeliek, hanem minden történelem iránt érdeklődő számára érdekesek lehetnek. "

A Bölcsészettudományi Kutatóközpont kiadványtára

A Nemzeti Emlékezet Bizottság kiadványhonlapja

Az MTA-PPKE Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoport kiadványai

Forrás: www.ujkor.hu


Forrás: Nemzeti Emlékezet Bizottság weboldala (www.neb.hu)